Ingredience

  • 50 g mascarpone

  • 50 g slazeného kondenzovaného mléka bez příchuti

  • 3 lžíce mletých vlašských ořechů (nejlepší jsou doma namleté v mixéru nebo kuchyňském robotu či sekáčku) 

  • 1 balení perníčků s medem a kořením od Biopekárna Zemanka

  • 30 g ghí nebo másla rozpuštěného

Postup

  • Nejprve si připravte krém. Mascarpone, kondenzované mléko a mleté vlašské ořechy dejte do misky a šlehejte elektrickými metlami, dokud nedostanete nadýchaný pevný krém. Dejte krém vychladit do lednice alespoň na jednu hodinu.

  • Z pytlíčku perníčků si dejte 7 kousků stranou a zbytek rozemelte v kuchyňském robotu nebo sekáčku. Rozemletou hmotu smíchejte s ghí nebo máslem, až se Vám vytvoří sypká ale vláčná směs. Oddělte si 7 stejně velkých dílků a vytvarujte z nich kuličky. Kuličky přeneste na talířek a vidličkou z nich udělejte placičky. Dejte placičky ztuhnout do lednice alespoň na hodinu.

  • Ztuhlé placičky vyndejte z lednice a na každou z nich zdobícím pytlíkem nebo zdobítkem navršte trošku krému. Srdíčka, která jste si dali stranou, zapichujte do krému jako ozdobu. Můžete si vytvářet i vlastní kreace. Fantazii se meze nekladou.