Postup
Smíchejte mouku, cukr, droždí, sůl a citrónovou kůru. Pořádně vše promíchejte.
Dejte si rozpustit máslo, aby bylo hodně teplé. Promíchejte s máslem skyr. Když skyr zapomenete vyndat včas z ledničky, tak ohřejte máslo, aby bylo opravdu hodně horké. Skyr jej ochladí a dostanete vlažnou směs. Máslo se skyrem přidejte k sypké směsi a vypracujte vláčné těsto. Pokud se těsto hodně lepí, přidejte ještě trochu mouky. Dejte těsto na teplé místo vykynout alespoň na 60 minut. Nelekněte se, těsto příliš nevykyne.
Jakmile je těsto vykynuté, dejte si rozehřát troubu na 160 °C. Plech vyložte pečícím papírem. Z vykynutého těsta oddělte 12 stejně velkých kusů a vytvarujte z nich dlouhé nudličky. Ty pak stočte do požadovaného tvaru (válečky, stočené lano, ptáčky). Potřete jidáše rozšlehaným vajíčkem a pečte v troubě dozlatova (přibližně 20 minut).
Upečené jidáše vyndejte z trouby a ještě horké polijte medem.
Další jednoduché, rychlé a dobré recepty najdete v mojí kuchařce „Jedu na čas“, která je pro Vás k dispozici zde