Ingredience

  • 100 g prosáté hladké pšeničné mouky

  • 100 g prosáté celozrnné mouky

  • 150 g jogurtu typu skyr

  • 1 celé vejce

  • 1 lžička jedlé sody 

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • špetka soli

  • 6 až 12 vypeckovaných meruněk (podle velikosti dejte celé nebo jen půlku)

  • 3 lžíce mletého máku

  • 30 g přepuštěného másla (ghí) nebo normálního másla na polití knedlíků

Postup

  • Knedlíky jsem vařila v pařáku, ale pokud jej nemáte, tak si dejte dostatečné množství vody do hrnce a dejte si vařit vodu na knedlíky. Jen je třeba zkusit vyndat knedlík po cca 12 až 15 minutách z vody a vyzkoušet, jestli již není hotový. Ve vodě se vaří rychleji.

  • Promíchejte sypké suroviny. Přidejte vejce a skyr a promíchávejte, dokud vám nevznikne hladké těsto. Pokud těsto stále lepí, můžete ještě trošku poprášit hladkou moukou.

  • Na připravené desce, nebo silikonové podložce na válení, vyválejte tenké těsto (cca 3 mm). Skleničkou o průměru cca 8,5 cm vykrajujte kolečka, do nichž zabalte jednu malou nebo polovinu středně velké meruňky.

  • Připravené knedlíky vařte nad párou po dobu 20 minut. Uvařené knedlíky posypte mákem a polijte rozpuštěným ghí nebo máslem.