Ingredience

  • 150 g uvařené cizrny

  • 30 ml javorového sirupu

  • 40 ml tahini z bílého sezamu

  • 20 g kakaového prášku holandského typu

  • 70 ml lískooříškového oleje lisovaného za studena

  • 1 špetka soli

  • trošku převařené vody v případě, že by bylo nutné pomazánku „naředit“

Postup

  • Všechny ingredience vložte do kuchyňského sekáčku a pořádně promixujte, což trvá přibližně 1 minutu. Můžete použít také tyčový mixér, ale normální příliš nedoporučuji, neutáhl by to.

  • Dejte si pomazánku odležet do ledničky alespoň přes noc, ingredience se krásně spojí a výsledná chuť je fantastická. Pomazánka je skvělá na chleba, ale tvoří netradiční kombinaci i se slanými sušenkami, jako jsou například Bio krekry se sýrem a slunečnicí od Biopekárny Zemanka.

TIP: Na silvestrovské jednohubky jako stvořený. Můžete jej také použít i jako dip na různé kousky zeleniny – například mrkev, řapíkatý celer apod.