Ingredience

  • 10 g instantní rýžové kaše pro krémovou texturu

  • 40 g celozrnných velkých ovesných vloček (lze nahradit i jinými nebo směsí – např. žitné, špaldové, pohankové apod.)

  • 10 g chia semínek

  • 3 g karobu  (lze nahradit odtučněným kakaovým práškem)

  • 100 ml nízkotučného mléka

  • 100 ml vody

  • 100 g banánu

  • 1 středně velká jahoda (cca 25 g)

  • 75 g 2,7 % jogurtu nebo méně tučného

Postup

  • Smíchejte sypké ingredience. Vodu s mlékem přiveďte na mírném stupni k varu a ihned odstavte. Horkým mlékem s vodou zalijte sypkou směs, pořádně promíchejte, přikryjte talířkem a nechte 10 minut odstát. Po uplynutí 10 minut ozdobte připravenou kaši banánem, jahodami a jogurtem.