Ingredience

  • 170 g mletých ovesných vloček

  • 15 g bio vanilkového pudinku s bourbonskou vanilkou (seženete v DM drogerii) nebo normálního vanilkového pudinku 

  • špetka soli

  • 1/2 lžičky mleté skořice

  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

  • 10 g kakaa holandského typu

  • 360 g jablečno – mangového pyré (jablečno – mangové přesnídávky, seženete například v DM drogerii)

  • 150 g 3,8% bílého jogurtu

  • 50 g mletých lískových oříšků

  • 1 celé vejce

Postup

  • Dejte si rozehřát troubu na 170 °C. Připravte si formičky na muffiny. Ovesné vločky rozemelte společně s pudinkovým práškem, solí, práškem do pečiva, skořicí a kakaem.

  • Přidejte k sypkým surovinám ovocné pyré, jogurt, oříšky a vajíčko. Vše pořádně promíchejte.

  • Připravené těsto nalijte do formiček na muffiny a dejte péct do trouby na 40 minut nebo dokud na špejli zapíchnuté do muffinu neulpívají pouze drobečky. Hotové muffiny vyndejte z trouby a dejte vychladit.