Postup
Dejte si vařit osolenou vodu na těstoviny. Když začne voda vařit, vhoďte do ní těstoviny a uvařte je dle návodu na obalu.
V kastrůlku s nepřilnavým povrchem rozehřejte dohromady olej a máslo. Jakmile jsou rozehřáté, přidejte česnek a krátce jej osmahněte po dobu max. 1 minuty (pozor ne moc zprudka, ať nezhnědne).
Přidejte nakrájená rajčátka a za stálého míchání je po dobu 1 minuty také lehce osmahněte (nesmí se připálit). Rajčata by měla začít pouštět šťávu.
Přilijte víno a přikryjte hrnec pokličkou. Mírně poduste po dobu 10 minut. Občas promíchejte. Pokud by se veškeré víno vydusilo, můžete ho přidat ještě trošku. Jakmile jsou rajčata hotová, osolte je podle chuti a rozmačkejte je šťouchačkou na brambory.
Přidejte do omáčky lístky bazalky a promíchejte. Již dále nevařte.
Když jsou těstoviny uvařené, slijte je a přidejte přímo do rajčatové omáčky. Promíchejte těstoviny s omáčkou a ihned servírujte na talíř.
Ozdobte lístky bazalky a sýrem.
Další jednoduché, rychlé a dobré recepty najdete v mojí kuchařce „Jedu na čas“, která je pro Vás k dispozici zde