Postup
Promíchejte kokosový olej, karob, kakao a sůl, až vznikne hladká kašička. Přidejte datlový sirup. Hladká kašička se v tuto chvíli zahustí, takže se z ní stane lepkavá hmota. Hmotu postupně nařeďte vodou, až vznikne opět hustší kašička, ve které budete moct jednoduše obalovat datle. Kašička by měla mít tekutou konzistenci, ale ne jako voda, spíše jako hustý sirup.
Půlky datlí obalte v čokoládovo – karobové směsi a dejte na 30 minut ztuhnout do lednice. Poté je ještě jednou obalte v čokoládovo – karobové směsi a dejte znovu ztuhnout na 30 minut do lednice. Jednotlivé datle v čokoládě obalte nakonec v kakaovém prášku.
TIP: datle se v kakaovém prášku obalují nejlépe tak, že dáte prášek do malé uzavíratelné nádoby, přidáte hotové datle v čokoládě, přikryjete nádobu a jemně protřepete. Datle se rovnoměrně obalí, aniž byste si umazali ruce. :-)
Další jednoduché, rychlé a dobré recepty najdete v mojí kuchařce „Jedu na čas“, která je pro Vás k dispozici zde