Ingredience

  • 125 g změklého másla

  • 140 g cukru krystal

  • 1 vejce

  • 250 g prosáté polohrubé mouky

  • 1 lžička jedlé sody

  • 2 špetky soli

  • zelené potravinářské barvivo – množství podle požadované sytosti barvy

  • 80 g mascarpone

  • 30 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)

  • 100 ml polotučného mléka

  • cukrová poleva: 300 g moučkového cukru, 1/2 šťávy z limety, zelené barvivo a cca 60 ml horké převařené vody

Postup

  • Dejte si předehřát troubu na 170 °C. Vyložte 2 plechy papírem na pečení. Všechny suroviny ze seznamu ingrediencí dejte zteplat na pokojovou teplotu.

  • Dejte do mísy máslo, cukr a vejce a el. metlami šlehejte směs do pěny.

  • V další míse smíchejte mouku, sodu a sůl. Do směsi přidejte vyšlehanou pěnu, jogurt, mléko, zelené barvivo a mascarpone a vše promíchávejte do hladka, až se začnou v těstě vytvářet bublinky. Můžete směs nejprve promíchat vařečkou, až se vše spojí a poté vyšlehat el. metlami, abyste docílili hladké konzistence.

  • Těsto dejte do zdobícího sáčku a nanášejte na plechy s určitým rozestupem – cca 25 kousků na každý plech. Těsto se ještě během pečení trošku rozteče, proto nepokládejte jednotlivé kousky hned vedle sebe.

  • Dejte plechy do trouby a pečte piškotky 13 minut. Poté je vytáhněte z trouby a nechte vystydnout.

  • Hotové piškotky můžete polít cukrovou polevou, kterou získáte tak, že smícháte 300 g moučkového cukru, 1/2 šťávy z limety, zelené barvivo a cca 60 ml horké převařené vody. Vodu přilévejte do požadované konzistence polevy. Může být hustá, jako když zdobíte perníčky nebo řídká, takže můžete jednotlivé piškotky polít a posypat barevnými cukrovými kuličkami nebo jiným zdobením.

Jedu na čas

Další jednoduché, rychlé a dobré recepty najdete v mojí kuchařce „Jedu na čas“, která je pro Vás k dispozici zde

Jedu na čas

Lahodné smoothie na každý den zdarma?

Přihlaste se a budete dostávat pravidelně zajímavé články z oblasti vaření, zdravého životního stylu, spoustu jednoduchých a dobrých receptů a eKnihu receptů na přípravu smoothie zdarma.

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.