Ingredience

  • 170 g 70% čokoládových peciček nebo tabulkové čokolády nasekané na kousky (cca 2 cm)

  • 170 g  másla nakrájeného na kousky

  • 115 g 100% čokolády nasekané na menší kousky (cca 2 cm)

  • 150 g BIO čokoládové pomazánky La Vida od Brinkers

  • 240 g světlého třtinového cukru

  • 3 velká vejce plus 1 žloutek

  • na špičku nože semínek z vanilkové dužniny

  • 100 g gramů polohrubé mouky

  • 25 g kakaového prášku holandského typu

  • 2 špetky soli

Postup

  • Dejte si předehřát horkovzdušnou troubu na 170  °C. Dortovou formu vymažte pořádně kouskem másla. Já jsem použila formu o rozměrech 25 x 36 cm, takže jsem dostala brownies o výšce cca 2,5 cm a pekla jsem je 20 minut. Pokud použijete formu menší, kdy brownies budou silnější, je třeba je péct o něco déle. Napoví Vám špejle zapíchnutá do brownies, která musí po vytažení zůstat suchá.

  • V míse smíchejte 70% čokoládové pecičky nebo kousky čokolády, máslo a 100% čokoládu. Zahřívejte v mikrovlnné troubě po dobu 30 sekund  a poté promíchejte. Pokračujte v zahřívání po 30 sekundách, dokud se směs nerozpustí a nedostanete krásně hladkou konzistenci. Poté mísu vyndejte z mikrovlnné trouby a nechte čokoládovou směs trošku vychladnout. Jakmile je čokoládová směs lehce vychladlá, vmíchejte do ní čokoládovou pomazánku La Vida.

  • V jiné míse vyšlehejte pomocí elektrického šlehače vejce a cukr, dokud nebude směs světlá a nadýchaná jako pěna. Přidejte vanilku,  mouku, holandské kakao a sůl a jemně promíchejte, dokud se vše nespojí.

  • Těsto nalijte do připravené formy. Pečte cca 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do brownies nezůstane suchá. Jak jsem již zmínila, závisí hodně na velikosti formy, kterou použijete. Lepší je brownies nedopéct a mít krásně vláčné těsto, než jej přepéct. Přepečené je suché a už to není ono. Upečené brownies vyndejte z trouby a nechte na mřížce nebo korkové podložce vychladnout. 

  • Nejlepší je podávat brownies ještě teplé s vanilkovou nebo pistáciovou zmrzlinou. Pokud uchováváte brownies v ledničce, tak je po vytažení poměrně ztuhlé. Dejte jej tedy na pár sekund do mikrovlnky a bude zase krásně vláčné. V ledničce je skladujte max. po dobu 5 dní, ale nečekejte, že tam tak dlouho vydrží. 😀

Jedu na čas

Další jednoduché, rychlé a dobré recepty najdete v mojí kuchařce „Jedu na čas“, která je pro Vás k dispozici zde

Jedu na čas

Lahodné smoothie na každý den zdarma?

Přihlaste se a budete dostávat pravidelně zajímavé články z oblasti vaření, zdravého životního stylu, spoustu jednoduchých a dobrých receptů a eKnihu receptů na přípravu smoothie zdarma.

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.